Hopp til innholdet

Lær å kaste

Å kaste en disk, er ikke helt som å kaste en frisbee på stranda. Skal man få både lengde og presisjon på kastene, krever det at man lærer seg litt teknikk som ikke nødvendigvis kommer naturlig. Under vil vi forsøke å hjelpe deg i gang, slik at du raskt får kommet deg til et nivå hvor du føler at du har litt kontroll på disken, og får litt lengde på kastene.

Typer kast

De to vanligste kastene er backhand og forehand (også kalt sidearm). Backhand er det kastet som man gjerne kommer lengst med, selv om mange synes det er enklere å få til lange forehandkast fra start. Det er en fordel å kunne begge kastene, ettersom de opptrer speilvendt av hverandre. Er man høyrehendt vil et backhandkast gjerne ende opp mot venstre på slutten, mens et forehandkast vil ende opp mot høyre.

Det finnes en del flere kast, men disse er gjerne noe man legger til når man begynner å få litt mer erfaring. Et eksempel er en roller, som er et kast hvor man får disken til å rulle langs bakken, fremfor å fly gjennom luften.

I starten kan det være lurt å holde fokus på backhand, siden det gjerne ender opp med å bli det kastet man bruker mest, og får mest lengde ut av. Baner har også en tendens til å være designet litt med det kastet i tankene.

Video – veien til bedre teknikk

Skal du lære deg å kaste med riktig teknikk, er video et godt verktøy på to måter. Det første er å se videoer som lærer deg hvordan du skal kaste. Det er det du finner under her. Det andre, er å ta video av deg selv for å se hvordan du faktisk kaster. Har du muligheten til å filme kaste ditt så er det enklere å vite hva du må endre på. Ser du ikke det selv, kan du også finne hjelp på denne facebook-gruppen, der du kan laste opp videoen og få tips.

Backhand:

Forehand:

Ellers kan vi anbefale disse videoene fra Latitude 64 (produsent av diskgolfutstyr). Her får en nybegynner flere tips til hvordan han kan forbedre seg på forskjellige ting med måten han kaster.

Ønsker du flere tips? Ta gjerne kontakt med oss, så lærer vi bort det vi kan.