Hopp til innholdet

På selveste arbeidernes dag var det klart for Trondheim Frisbeeklubbs årlige turnering «Vårspretten» på Dragvoll Diskgolf Arena. Dette er en turnering som ofte markerer starten av sesongen, og er gjerne den første turneringen mange spiller det året. Flere av klubbens medlemmer deltok og vi tok oss en prat med et par av dem, inkludert vinneren av Masterklassen.

Seier i Masterklassen

Eneste krav for å delta i Masterklassen er at man enten har fylt 40 år, eller gjør det i inneværende år. 15 av de 90 spillerne som hadde fått plass i årets utgave av Vårspretten deltok i denne klassen og vår egen Hans-Christian Ristad stakk av med seieren etter to runder. Vi tok oss en prat med ham etter turneringen.

– Hva var motivasjonen foran dagens turnering?

Det handlet vel egentlig mest om å prøve å finne igjen gleden av å spille turneringer. I fjor slet jeg veldig med puttingen og følte det ødela mange runder for meg. Så i dag håpet jeg å finne litt mer trygghet i puttingen min.

– Hvordan synes du det gikk?

For det meste bra. Det ble fortsatt noen feil i teknikken som gjorde at jeg bommet, men hadde også flere gode putter. Fortsatt litt igjen før jeg finner igjen tryggheten i puttingen, men det var et steg i riktig retning.

– Hva syntes du om banen?

De vanlige hullene er jo kjent, med et par turneringshull lagt til. Hull 18 er vel den eneste jeg ikke har spilt før i det formatet og det var en fin utfordring. Også veldig glad i par4-hullet hvor man må krysse parkeringsplassen. 

– Hva blir neste turnering for din del?

Det neste på turneringsplanen for min del er Krafttak mot kreft 2022. Det føles alltid bra å kunne være med og samle inn litt penger til den saken, så her er jeg mest med for å være med og bidra.

Flere Malvikspillere deltok

Mange av våre medlemmer har kommet inn fra andre klubber og er dermed registrert i flere klubber. I masterklassen deltok også Hans Carsten Bøe. Han endte opp på 13. plass. I openklassen deltok Are Malvik som tok en 12. plass. I recreational deltok Fredrik Svebak og Henning Ola Årbogen, som delte 25. plassen. Vi tok oss også en prat med Fredrik etter han var ferdig med turneringen.

– Hva var motivasjonen foran dagens turnering?

Motivasjonen foran dagens turnering var at jeg skulle prestere så godt som mulig og for å se hva jeg må repetere mer på med tanke på at det er nettopp blitt sesongstart. Ble med på turneringen for å sjekke formen.

– Hvordan synes du det gikk?

Turneringen var over 2 runder hvor jeg følte at det var en ok første runde, men andre runde var ikke ok. Ble ingen personlig rekord på banen, men spillet var bra utenom avsluttningene. Så jeg må trene på putter fremover siden dette var en mangelvare under turneringen.

– Hva syntes du om banen?

Fin bane hvor jeg er godt kjent med de fleste hull som også benyttes under seriespillet til Trondheim frisbeeklubb. Banen hadde også noen hull som var forandret for bruk under turneringen som gjør det vanskeligere og mer utfordrende. Banen er en blanding av hull med høydeforskjeller, skogshull, åpne fairways og kasting over vann, så banen gir et godt utvalg som man kan utfordre seg selv på.

– Hva blir neste turnering for din del?

Neste turnering for meg er Krafttak mot kreft 2022 som holdes av Trondheim Frisbeekkubb den 15 Mai. I år så går turneringen til inntekt til kreftforeningen med tema kreft med spredning. Dette er en flott mulighet for å bli med å konkurrere samtidig som inntektene går til en god sak. Det er fortsatt ledige plasser på denne turneringen så har flere mulighet så håper jeg at de blir med slik at vi får ut max potensial for en god sak.

 

Alle resultatene fra turneringen finner du her.