Hopp til innholdet

Malvik IL Disksport - Historie

Allerede i januar 2021 ble den første kontakten etablert mellom daglig leder Merete R. Larssen-Aas og Hans-Christian Ristad. Daglig leder hadde vært i kontakt med Trondheim Frisbeeklubb for å få hjelp med å etablere diskgolf i Malvik og styreleder der tipset om at Ristad var flyttet til kommunen. 13.01.21 var det første samtalene i gang og da ble det snakket om pris på kurver m.m. slik at det kunne søkes om midler.

Allerede dagen etter hadde Ristad vært og funnet Vikhammerløkka som en mulig plassering og hjulene var i gang. I februar ble kontakt med kommunen opprettet og det ble tidlig klart at Vikhammerløkka kunne være en mulig arena for en bane. Det ble i første omgang planlagt 6 hull, det som etter hvert ble hull 1-6.

I mars ble det søkt om midler fra SMN1, som etter hvert innvilget 10.000,- til banen. Kommunen hadde også sagt så godt som ja til at man bygget ut, men det var noen utfordringer med at Trondheim Kommune eide området.

I april begynte det å komme inn mer midler til banen. Det ble laget et tilbud om å «kjøpe» hull for 10.000,- hver, og etter hvert ble alle 9 hullene solgt. Dermed hadde man 100.000,- til å begynne å bygge bane. Og 14. april var alt falt på plass slik at kurver og materialer til utkastfelt og skilting kunne bestilles.

24. april ble det første utkastfeltet snekret sammen og lagt på plass til hull 1. Den 25. var det invitert til dugnad og et 20-talls mennesker møtte opp for å bidra. Da kom 6 utkastfelt raskt på plass. Ikke alle ble gravd ned og planert ut denne dagen, men mye kom på plass. Samtidig ble det klart at vi måtte ha 3 hull til. 28. april kom det svar fra kommune og dermed var det bare å kjøre på med hull 7-9 i tillegg.

24. mai ble utkastfelt 7, 8 og 9 bygget og lagt på plass. Nå var det kurvene og skilting som sto igjen. Kurver skulle vise seg å bli en utfordring på grunn av COVID-19. Det var vanskelig å få ting tilsendt og bestillingen tok tid. I mellomtiden ble det bygget og satt ut stativ for tee-skilt. Men mot slutten av måneden var kurvene også på plass, og den 25.05.21 var 9 kurver satt opp og banen klar til bruk.

Det skulle også ta litt tid før kunstgresset som skulle oppå utkastfeltene ankom banen. Det var først i juli at dette kom, og dermed var det klar for ny dugnad. 08.07. var også kunstgress lagt å alle 9 utkastfeltene. Og 16.08 var det endelig klart for permanent skilting. Både hovedtavlen og teeskilt ble hengt opp for å erstatte laminerte versjoner som hadde vært der til da. Mellom slagene var det også gjort en del arbeid med ryddesag for å få bort tornebusker og kratt rundt kurvene.

Et styre måtte også på plass. Hans-Christian Ristad tok gledelig på seg rollen som leder, mens Torbjørn Dybsland stilte som økonomiansvarlig. Mats Paulsen ble også med i styret fra start. På styremøte i Malvik IL den 08.06.21 ble Malvik IL Disksport godkjent som midlertidig avdeling, med mulighet for å bli tatt opp som fullverdig avdeling ved årsmøtet i 2022.