Hopp til innholdet

Svømming

Svømmeavdelingen

MIL Svøm har som målsetting å arbeide for utvikling og fremme av svømmeidretten på alle nivåer, i et miljø preget av trygghet og godt kameratskap.

Etter Norges Svømmeforbunds definisjon så er svømmeavdelingen en breddeklubb. I en breddeklubb er hovedmålsettingen å utvikle grunnleggende ferdigheter i svømming, hos barn, ungdom og voksne. Klubben skal ha et godt opplæringstilbud, og muligheter for videre trening på bredde – og mosjonsnivå etter endt opplæring. I tillegg ønsker MIL Svøm at våre svømmere skal ha muligheten til å kunne satse også på høyere nivå. Denne satsingen ivaretas gjennom å legge forholdene til rette for at svømmerne får gode treningsforhold og utfordringer i egen klubb, samt at det kan initieres samarbeid med andre klubber i kretsen når det er behov for ytterligere satsning.

Svømmeavdelingen er en del av Malvik Idrettslag. Malvik IL er tilsluttet Norges Idrettsforbund gjennom Trøndelag Idrettskrets. Medlemskap i svømmeavdelingen forutsetter medlemskap i Malvik IL.

 

 

Swimming is life - keep swimming !!

 

 

Høstjakta, november 2023

En flott dag i Hommelvikbassenget.

Her går Høstjakta av stabelen 4. november 2023. Super innsats av utøverne våre og alle foresatte som deltok på dugnad og gjorde arrangementet mulig. Som vanlig ble det også arrangert rekruttstevne denne dagen i tillegg til det approberte stevnet.

Treningsleir Lillehammer, Jorekstad - August 2023

Her er svømmerne våre på treningsleir i Lillehammer, Jorekstad i august 2023. På grunn av mye regn var det fare for å bli «Hans-fast» i Lillehammer. Men alle svømmerne kom hjem nesten helt etter planen. Det ble mye vann – akkurat som forventet når du er på treningsleir med svømmegruppa i Malvik IL!

Bergen Swim Festival - April 2023

Her er to av utøverne som kvalifiserte seg til det internasjonale stevnet Bergen Swim Festival (BSF); Joakim (fra venstre), Oliver og trener Terje. Det er ikke lett å kvalifisere seg til dette stevnet. Men de som deltar her får se både bredden og norgestoppen med de mest meritterte svømmerne i norsk svømming. Det ble ingen selfies med Henrik Christiansen i år heller, men når sant skal sies så var han ikke langt unna denne gangen! Ved deltakelse på slike stevner ser en lettere koblingen mellom trening og resultater, noe som virker svært motiverende på svømmerne våre. Før stevnet var over var planene allerede i gang med hvordan en skal bedre resultatene til neste års BSF. Vi satser på minst en dobling av utøver-troppen til neste år!

Atlantic Race - Mars 2023

Dette stevnet sto ikke på terminlista. Men hva gjør vel det når Malvik-svømmerne aldri kan få nok av stevner? 6 svømmere drar i viking til Kristiansund. Det ble satt flere personlig rekorder og premiebordet ble 'plyndret' i beste vikingånd. Det ble også tid til kos med shopping, pizza, biff og hamburger. Ingen vil om at svømming skaper både glede, begeistring, samhold og vennskap.

LÅMØ - Midt, Mars 2023

Årets Låmø Midt ble arrangert i Pirbadet. Her stiller de 24 beste svømmerne i hver årsklasse til Landsdel Årsklassemønstring. En kan delta på LÅMØ det året man fyller 11 til det året man fyller 16 år. Malvik stilte med 5 svømmere i år.

Oliver Bergquist Ulvin tok en meget sterk 2. plass sammenlagt for 2008-klassen. Oliver fikk også pallplasseringer for 4 av totalt 5 øvelser.

Alle utøverne satte personlig rekorder på flere øvelser.

NTNUI-Sprinten - Mars 2023

Her stilte svømmeavdelingen fra Malvik IL med 20 svømmere på den approberte delen av stevnet. Her er noen av de som pinte seg gjennom kilomedleyen. Gratulerer til Markus Øyangen som kom seg helt til finalen i NTNUI-cupen.

Malvik Open - Februar 2023

Malvik Open ble arrangert for første gang i februar 2023. Dette var et endags-stevne og det var bra oppmøte fra naboklubbene. Bildet er tatt under innsvømming og tribunene er allerede fulle. Det ble også arrangert rekruttstevne samme dag i forkant av det approberte stevnet.

Trøndersvøm - Januar 2023

Malvik IL har utvilsomt mange gode svømmere. Her er et knippe svømmere som deltok på det tradisjonsrike Trøndersvøm i januar 2023. Malvik gjorde det også godt på stafettene og høstet store mengder edelt metall.

Tidtakerutstyr - Desember 2022

7. desember 2022: Endelig er vi eiere av vårt eget tidtakerutstyr. På bildet er innslagsplatene montert. Utstyret ble testet på klubbstevnet 14. desember 2022 og fungerte helt perfekt.

Julelauget - Desember 2022

Da er Julelauget 2022 historie. Veldig mye god svømming over to dager, både fra de yngre svømmerne og de mer rutinerte. Her ble det satt personlige rekorder over hele spekteret.

Det manglet bare et par fattige sekunder på at det unge lovende damelaget vårt tok medalje på 4x50 meter fri stafett. Herrene viste ingen nåde stakk av med gullet etter en veldig veldig spennende sluttspurt!!

Det var mange flere fra Malvik som deltok på Julelauget enn det bildet viser. Lagbildet ble tatt søndag etter stafetten som var siste øvelse. Super innsats av alle! 😀

Verdal Open - September 2022

Da er vi endelig i gang med sesongen -22/23, og første stevne på lista denne høsten er Verdal Open. Dag 1: God innsats fra alle svømmerne under kyndig ledelse av vår nye trener Terje.

LÅMØ 2021 - Namsos

Pga pandemien ble årets LÅMØ 2021 utsatt til 3-5 september. Av de kvalifiserte svømmerne var det to som deltok fra Malvik IL Svømming. Telma tok bronse på 200 medley. Hun fikk også pokal for en solid 5. plass sammenlagt. Både Telma og Elias tok flere personlige rekorder under stevnet, noe som viser at det er lagt ned et solid treningsarbeid under pandemien. Kristian var med som trener og var svært fornøyd med innsatsen.

Oppdatert 14. januar 2024