Hopp til innholdet

Dugnad 13. april - Info og oppgaver

Så kom snøen som vi fryktet og dugnaden er flyttet fra opprinnelig 06.04 til nå 13.04. Vi vet at dette er dagen før skjærtorsdag og en del dermed kan være bortreist for påsken, men håper å samle nok folk likevel til at vi får gjort jobben. Vi er også avhengig av at snøen faktisk forsvinner. Gjør den ikke det prøver vi igjen den 20.04. Merk også at nybegynnerkurset som var planlagt den 13.04 nå er flyttet til 27.04.

Hva kan jeg bidra med?

Akkurat hva vi får gjort og ikke, avhenger av hvor mange som stiller opp og hva vi rekker over. Uansett om du kan bidra på det meste eller om du bare kan gjøre noe små ting, er alle bidrag høyst velkommen.

Vi har oppgaver som går fra å kappe opp et stort tre og bær bort delen, til å skru sammen kurver eller tømme litt sand oppi hullene til fundamentene som kurvene står i.

Etter vi er ferdig tenker vi også å hive en runde eller to på banen.

Under kan man se hvilke ting som er tenkt gjennomført på dugnaden, i tillegg til å skru sammen og sette ut kurvene.

Hva bør jeg ta med?

Vi forventer ikke alt alle kan ta med alt, men ta gjerne med det du kan av følgende:

  • Arbeidshansker
  • Spade (små og store)
  • Skiftnøkkel/fastnøkkel
  • Drill med koppnøkler
  • Spett
  • Motorsag
  • Trillebår

Fylle sand i hullene til fundamentene

Malvik Kommune har ordnet med litt sand som vi skal bruke til å fylle inn hullene som fundamentene står i. Vi har sett at disse skifter litt posisjon i løpet av sesongen så kurvene blir skjeve. Dette skyldes nok at hullene vi gravde ikke ble tettet godt nok da fundamentene ble satt ned.

Oppgaven er altså å trille sand med trillebår ned til hvert fundament og fylle på rundt fundamentet slik at det står mest mulig stødig.

Få utkastfelt på hull 4 i vater

Som bildet viser er det god helning på utkastfeltet på hull 4. Her må utkastfeltet flyttes bort og bakken graves opp slik at den blir i vater. Deretter kan utkastfeltet settes tilbake.

Jorden som graves opp kan brukes til neste oppgave på listen.

Fylle inn hull i fairway på hull 4

På venstre side av fairway på hull 4 er det en del små og større hull. Disse kan være farlig, spesielt når gresset vokser opp og skjuler dem. Her kan vi bruke masse fra utgraving av utkastfelt 4 og 5 til å fylle opp disse hullene.

Dersom vi ikke graver opp nok fyllmasse på de to utkastfeltene må det vurderes å ta masse fra en annen plass.

Få utkastfelt på hull 5 i vater

Som på hull 4 er ikke dette utkastfeltet helt i vater. Det er imidlertid mye nærmere enn hull 4 er, og vil dermed være en langt mindre jobb å rette opp.

Igjen kan det som blir av fyllmasse brukes til å tette hullene i fairway på hull 4.

Dele opp og fjerne tre til høyre i fairway på hull 8

Kommunen har tidligere hevdet at de skulle fjerne dette treet, men har dessverre ikke hatt mulighet til å gjøre det. Her må treet deles opp i håndterbare størrelser og fjernes fra fairway.

Hvis noen ønsker å ta med seg dette som fyrved eller lignende, er det en finfin betaling for å fjerne treet. Ta med deg motorsag og slå deg løs!

Skru sammen og sette ut kurver

Hovedoppgaven for dugnaden er naturligvis å skru sammen kurvene og sette de på plass. Her er det viktig at kurvene settes på riktig hull da de alle har en sponsor, og da må stå på det aktuelle hullet. I tillegg må man sikre at bunen på kurven er satt ned slik at pilen peker mot neste utkastfelt.

Kurvene står lagret på Messebygget på Midtsandtangen, og vil bli tatt med i tilhenger til dugnaden.