Hopp til innholdet
0_4669605

Følger nasjonale råd

Publisert 06. november 2020 | Oppdatert 08. november 2020
I ettermiddag gikk Stjørdal kommune ut med en pressemelding med informasjon om betydelige innstramminger for å redusere smitten i lokalsamfunnet.

Kriseledelsen i Malvik kommune følger situasjonen nøye, både nasjonalt, regionalt og lokalt.

Tre tilfeller etter sommeren
I Malvik kommune har det etter sommeren vært tre tilfeller av covid-19. Det siste tilfellet ble påvist 19. oktober. Alle disse tre har vært personer som har blitt smittet i utlandet (importsmitte). Det er per i dag ikke påvist noe lokalt utbrudd av smitte i Malvik.

På denne bakgrunn, og med bakgrunn i nye og strengere retningslinjer fra regjeringen sist torsdag, har kriseledelsen i Malvik i ettermiddag besluttet å opprettholde dagens smittevernregler i Malvik kommune.

Det innebærer blant annet at ungdomsskolene skal forberede seg på rødt nivå, alle som har mulighet skal arbeide hjemmefra, ingen unødig reisevirksomhet skal foretas, besøkskontroll ved helsetun og så videre.

Endringer skjer fort
Kriseledelsen i Malvik viser for øvrig til pressemelding som ble sendt ut og publisert på kommunens hjemmesider torsdag kveld (5. november), der kommuneoverlegen opplyser at endringer i smittesituasjonen vil kunne medføre innstramming på kort varsel.

Situasjonen overvåkes kontinuerlig.

Kriseledelsen i Malvik oppfordrer alle innbyggerne til å følge nasjonale, regionale og lokale smittevernregler – og det viktigste av alt; hold avstand og vask hendene!

 

Carl-Jakob Midttun
Rådmann og leder av kriseledelsen i Malvik kommune