Hopp til innholdet
Stig Nilsson, foto Claus Diseth

Jubelbok om Malvik IL

Forfatter med solid bakgrunn skriver jubelbok om Malvik IL

Malvik Idrettslag slår på stortromma for å feire vårt 90-årsjubileum, sier daglig leder Merete Rønning Larssen-Aas.

– Vi har engasjert forfatter, dramatiker og forlagsredaktør Stig Nilsson til å skrive lagets historie fra 1933–2023. Boka utgis på Kolofon Forlag før jul i år.

Nesten utrolig

  • Det vil bli en bok fylt av fantastiske mennesker, dugnadsarbeidere og ildsjeler i ett av Norges aller største breddeidrettslag i forhold til befolkningen. Mer enn 30 prosent av innbyggerne i Ytre Malvik er medlemmer i idrettslaget, og det er jo nesten helt utrolig, sier forfatter Stig Nilsson, som har arbeidet med boken siden i fjor.
  • Malvik Idrettslag har røtter i arbeiderbevegelsens opprør mot eliteidretten, har en utrolig bredde, men samtidig også mange utøvere i Norges- og verdenstoppen, og har klart å balansere arbeidet for både å kunne nå til topps, og å engasjere seg i lokalt idrettsliv med fryd og lek. Bare det er i seg selv verd en bok, sier Nilsson.

Ukjente anekdoter

Han lover at boka vil bli en levende historiefortelling der mange av ildsjelene er intervjuet, lagets omfattende historie er gjennomgått, og der anekdoter og historier fra de lukkede rom i idrettslaget kommer fram i lyset.

– Mange av historiene er aldri offentliggjort før, og jeg håper å tegne et bilde av et lag med flotte mennesker i, som har brukt store deler av sine liv for å bidra til et trygt og sunt lokalsamfunn. Det er vanskelig å se for seg en frivillig organisasjon som har betydd mer for grendene i Ytre Malvik enn det Malvik Idrettslag har gjort, sier forfatteren.

12  bøker bak seg

Stig Nilsson er født i 1952 i Kristiansund, har morsslekt fra Løkken i Trøndelag, og er både forfatter, dramatiker, låtskriver, artist, video- og podkast-produsent og forlagsredaktør. Han er tidligere høyskolelærer i journalistikk, journalist i dagsaviser og programleder i NRK radio og fjernsyn.

Nilsson har skrevet 12 bøker, blant annet biografier om Sissel Kyrkjebø og Frode Alnæs, lærebok, barnebok og flere visebøker, og mer enn 400 sanger og sangtekster til egne plateproduksjoner og for en rekke artister, deriblant Sissel Kyrkjebø, Jørn Hoel, Frode Alnæs, Lynni Treekrem, Hanne Krogh, Arja Saijonmaa, Tor Endresen og Karoline Krüger.

Over 150 av Nilssons sanger og sangtekster er innspilt og utgitt på plate, og han har selv en omfattende artistprofil både på Spotify og på alle de andre strømmetjenestene.

Flere priser

Som dramatiker har Nilsson levert manus til blant andre Det Norske Teatret, Operaen i Kristiansund,

Nord-Trøndelag Teater og en rekke friteatre. Mest kjent er librettoen til musikalen «Lady Arbuthnott», som i 2022 settes opp for 25. gang i Sunndal, og som er sett av mer enn 80 000 publikummere. 19 skuespill og musikaler signert Stig Nilsson er registrert i Dramatikerforbundets Manusbank.

Han har utgitt fem egne LP-plater og album. Debutplaten ble belønnet med Prøysenprisen i 1976. Han er også tildelt Nordeas kulturpris, NOPA-prisen «Årets verk» for sin debut som dramatiker, og fylkeskulturprisen for Møre og Romsdal.

– Vi er naturligvis stolte over å ha fått med oss en så merittert forfatter og skribent til å skrive idrettslagets historie, og vi er allerede veldig spente på resultatet, vi håper det blir en bok som kommer til å glede de mange tusen som har og har hatt med Malvik Idrettslag å gjøre, sier daglig leder i laget, Merete Rønning Larssen-Aas.

Bildetekst:

SKRIVER: Forfatteren og dramatikeren Stig Nilsson er innleid av Malvik Idrettslag for å skrive lagets 90 år lange historie (Foto: Claus Diseth).