Hopp til innholdet
228668824_1615064168875830_1376437938503726006_n

Nybegynnerkurs med 10 deltakere

Mandag tok klubben en liten pause midt i serierunden for å avholde et nybegynnerkurs i diskgolf. 10 ivrige deltakere hadde funnet veien ned til Vikhammerløkka Diskgolfpark for å få basisopplæring i hvordan man spiller diskgolf. Kursleder var Hans-Christian Ristad.

Kurset startet med en liten intro til idretten, hvordan den spilles og forskjellen på diskene som brukes. Deretter ble det opplæring i både backhand, forehand og putting. Fokuset var riktignok på backhand, der det også ble tid til at alle fikk prøve et kast med raske tilbakemeldinger. 

«En vanlig feil blant nybegynnere er at de prøver å kaste for mye med overkroppen, og ikke får med seg hoftene i kastet.» sier Ristad. «De fleste sliter med å få noe særlig lengde og kontroll på disken i starten. Da er det ofte fordi de ikke får dratt med hoftene inn i kastet. Prøver man å kaste med bare armen, blir det vanskelig å nå frem selv på de kortere hullene.»

Flere av kursdeltakerne spilte også litt på banen etter kurset var over, selv om regnet kom like etter. Ikke minst, den første av kursdeltakerne er allerede innmeldt i klubben!