Hopp til innholdet
20210821_183516

Seier og CTP på Stjørdal Open!

Lørdag var det duket for Stjørdal Open 2021 og flere fra klubben deltok. Turneringen gikk over 3 runder med 16 hull, på en utvidet bane. Etter alle kastene var kastet var to av klubbens medlemmer vinnere i hver sin klasse, mens en annen vant en CTP-konkurranse (closest to pin).

CTP av Fredrik Svebak

På et av hullene var det satt opp en CTP-konkurranse hvor den som lå nærmest kurven etter 1 kast vant. Det ble vår egen Fredrik Svebak som stakk av med seieren etter å ha landet bare et par centimeter fra stolpen til kurven. Premien ble et gavekort på 1000,-.

Første- og tredjeplass i masterklassen

I masterklassen var to av klubbens medlemmer med. Det skulle vise seg å bli spennende hele veien inn her, men til slutt stakk Hans-Christian Ristad av med seieren med 2 kasts margin. Tredjeplassen gikk til Oddbjørn Carlsen, som riktignok spiller for Stjørdal Frisbeeklubb, men også er medlem i Malvik IL Disksport.

Etter første runde lå både Ristad og Carlsen på delt tredjeplass med en runde 2 kast over par. Det var 5 kast opp til ledende Roger Karlsen, men fortsatt 32 hull igjen å spille.

Runde to gikk bedre for Ristad, som hentet inn ledelsen etter en runde 2 kast under par. Ristad var nå likt med både Roger Karlsen og Stig Rune Øyra, alle på par etter 32 spilte hull. Carlsen hadde falt litt lenger bak med +5.

I tredje runde var det Carlsen som startet best med 5 birdies på de første 6 hullene. Både Ristad og Karlsen startet med et par bogeys blant de første 3 hullene, mens Øyra gikk på 5 bogeys fra start. Dermed var det igjen 4 spillere som alle hadde mulighet til å sikre seieren. Oddbjørn Carlsen fullførte den beste runden av de fire (-4), men forspranget var for stort til å hente inn seieren. Ristad leverte nest beste runde (-2) og det holdt til seier, 2 kast foran Roger Karlsen, og 3 foran Oddbjørn Carlsen.

Seier også i intermediate

Intermediateklassen er åpen for alle spillere med en PDGA-rating under 900, og blant disse var det Aleksander Miljus som til slutt stakk av med seieren. Som Oddbjørn Carlsen representerer Miljus Stjørdal Frisbeeklubb, men er også medlem i Malvik IL Disksport. Dermed må naturligvis også Miljus nevnes når turneringen oppsummeres fra Malviks side.

Et par andre medlemmer av klubben deltok også her. Fredrik Svebak lå godt an i starten av turneringen, men fallt litt lenger ned på listen etter siste runde. Dermed ble ctp-premien et fint plaster på såret. Også Simen Vik Sæther og Vegard Lufall er medlemer av klubben, men som Miljus og Carlsen har de nok Stjørdal som sin hovedklubb.

Utfordringer for arrangøren

Å arrangere en slik turnering er alltid utfordrende, men det ble ekstra utfordrende for Stjørdal Frisbeeklubb denne gangen. Klubben hadde planlagt med en utvidet versjon av banen som normalt består av 11 hull. Et par av de vanlige hullene var enten fjernet eller justert, mens nye og utfordrende hull var lagt til. Bare tre dager før turneringen fikk imidlertid klubben beskjed om at området de hadde tenkt å bruke likevel ikke var tilgjengelig. Dermed måtte de hive seg rundt og finne på ny løsninger på et begrenset område. Dermed ble det et par kortere hull enn planlagt, men turnering skulle det bli.

Hindringen til tross, ble det en god turnering der flere sponsorer hadde bidrat til litt ekstra spenning. I tillegg til CTPen som Svebak vant, var det en CTP til, en longest put, og ikke minst 2500,- i en acepot, donert av Hegra Sparebank. Det ble ikke mindre en tre ace på banen, noen som betydde at man måtte arrangere et omspill om potten. Den ble vunnet av Mats Kalland, avbildet under med den store sjekken som banken donerte.

Alle lørdagens resultater finner du her:

Discgolfmetrix.com
PDGA