Hopp til innholdet
20210531_080819

Serierunde 1 – 2021

Tidenes første serierunde på Vikhammerløkka Diskgolfpark, og tidenes første serierunde for Malvik IL Disksport, ble spilt mandag 31. mai og 23 deltakere fant veien til banen for å spille 18 hull. Første gruppe ut var de tre på bildet, (f.v.) Ole Jacob Sætherhaug, Hans-Christian Ristad og Rolf Sunde.

I tillegg til de 23 som deltok i seriespillet, var det også mange andre innom og brukte banen, inkludert en idrettsklasse fra Malvik VGS.

Banen er nybegynnervennlig, og dermed var det heller ingen overraskelse at det ble noen solide runder fra deltakerne. Av alle hull kastet blant de 23 deltakerne, endte 34 % med birdie, og 52 % med par. Altså bare ca 14 % igjen til bogey eller dårligere. Det var knyttet noe spenning til hvilket hull som ville være det vanskeligste. Det skulle vise seg å bli hull 8. Sammenlagt for runde 1 og 2 rundt banen ble det 11 birdies på hullet, men det var også her 4 av de totalt 8 double-bogeyene kom.

Open

7 deltakere stilte til start i Open-klassen og det var en solid runde som stakk av med seieren denne åpningsrunden. Tom Skarsvåg klokket inn hele 13 birdies og klarte de resterende 5 hullene på par. På andreplass fulgte Mats Paulsen, som endte på 6 kast under par, etter 7 birdies og 1 bogey. Sondre Gjelstad måtte dermed se seg slått med 1 kast, tross flere birdies.

Master

Å spille i masterklassen kan man gjøre fra det året man fyller 40. Tre av klubbmedlemmene som stilte til start denne dagen oppfylte dette kravet, og to av dem gikk i første gruppen ut. Her var det Hans-Christian Ristad som la listen fra start med en solid runde på 14 under par. Det ble 14 birdies og 4 par på Ristad, inkludert par på hull 8 etter å ha gått OB (out of bounds) på førstekastet. Andreplassen delte de to andre utøverne i masterklassen, Rolf Sunde og Torbjørn Dybsland. Begge gikk inn på 2 kast under par.

Mange gjester

I tillegg til de 10 klubbmedlemmene som deltok, var det hele 13 gjester som ble med på dagens runde. To av disse kom også opp i tosifret under par. Kanskje ser vi noen innmeldinger etter hvert?

Resultater fra runden

Takk til alle som bidro med bilder fra runden: