Hopp til innholdet
Runde 33_3

Serierunde 34 – 2021

Årets nest siste runde var temperaturene nede i ensifret, mens vinden hadde plukket seg opp for å gi litt ekstra utfordring. Denne dagen skulle det vise seg at openklassen ble avgjort på dramatisk vis, med de to som kjempet om seieren på samme flight.

Med bare 4 spillere denne dagen ble det litt rar statistikk. Hull 3 er vanligvis det enkleste på banen, men denne dagen var det eneste hull uten en birdie og endte da opp som det vanskeligste. Hull 1 derimot hadde alle fire spillere birdie, og dermed endte det opp som det enkleste. De fire spillerne leverte birdie på ikke mindre enn 56 % av hullene, imponerende i seg selv.

Open

I openklassen hadde Tom Skarsvåg allerede nådd full pott, mens Fredrik Svebak hadde en teoretisk mulighet til å komme likt med Tom. Da måtte han vinne de to resterende rundene, og med de to i gruppe denne dagen skulle det bli spennende. Begge spillerne leverte birdie på hull 1, mens Tom fikk seg et forsprang med birdie på hull 2 mot Fredriks par. Hull 3 ble det par på begge spillerne og etter drive på hull 4 så det ut til at Fredrik skulle kunne komme ajour. Han hadde parkert hullet, mens Tom lå ca 15-20m ifra, bak det store treet ute å venstresiden av fairway. Tom leverte likevel varene da det telte, og satte putten fra bak treet. Etter drive på hull 5 så det nok en gang ut til at Fredrik skulle kunne ta innpå etter at Tom landet under det store treet på høyresiden, nedenfor platået. Det håpet sluknet fort da Tom nok en gang tryllet frem en putt av dimensjoner, denne gangen i form av en forehand som fant veien til kjetting fra godt utenfor 10m-sirkelen. Når Fredrik da endte med bogey på hullet så det vanskelig ut for resten av 9-hulls runden. Det hjalp lite at Tom leverte birdie etter birdie og kun på siste hullet gjorde et unntak med par. Tom endte da til slutt på -7 og Fredrik på -4. Dermed var det ikke nok muligheter igjen og Fredrik måtte innse at det ble 2. plass sammenlagt, et sterkt resultat i sin første sesong som diskgolfer.

Master

I masterklassen var ting allerede avgjort. Både Roy Skogvold og Hans-Christian Ristad hadde vunnet 15 runder hver og delte dermed seieren sammenlagt. Hans-Christian stilte som eneste utøver til start i masterklassen denne dagen og endte på -2.

Gjester

Kun en gjest på dagens runde, og selv om han gikk alene fikk runden stå siden det ikke deles ut poeng blant gjester, og heller ikke var noen konkurrenter. Taivo Piir noterte seg da for en runde på -6.

Resultater fra runden