Hopp til innholdet
fotball-illustrasjon

VARSLING

Varsling i Malvik Idrettslag

Har du eller noen du kjenner opplevd eller oppdaget noe du tenker det er viktig å si ifra om?

Hva gjør du som du tillitsperson i Malvik IL når du mottar et varsel?

Les litt til.

Hva betyr det å varsle?

Å varsle betyr å si fra eller advare om kritikkverdige eller ulovlige hendelser eller handlinger.

Målet med å varsle er å si ifra til en person som kan gjøre noe med det som er skjedd, ivareta personen som eventuelt er blitt utsatt for noe kritikkverdig, og stoppe at det skjer igjen.

Hvordan varsler jeg?

Et varsel skal alltid sendes til idrettslaget, idrettsrådet, særforbundet eller idrettskretsen hvor hendelsen eller handlingen du ønsker å varsle om har skjedd.

Du kan si ifra til en ansvarsperson eller leder for den aktiviteten du er med i eller arrangement du har deltatt på. Du kan si fra skriftlig via varslingsskjema, over telefonen, eller ved personlig møte.

Om du varsler muntlig, kan det være lurt også å sende inn et skriftlig varsel som du selv har skrevet. Da har du en skriftlig referanse på det du har sagt ifra om, og fortalt med egne ord hva du har opplevd

Varsling i norsk idrett

Det skal være både enkelt og trygt å varsle i norsk idrett. På disse sidene finner du informasjon om hva det vil si å varsle, hvem et varsel skal sendes til, og du finner lenke til skjema for å varsle.

Det er også nødvendig at du som skal håndtere et varsel, får god bistand og gode verktøy for å løse denne viktige oppgaven. Du finner derfor informasjon om prosessen i varslingssaker, digitalt system for varsler og informasjon om hvordan motta et varsel via lenkene over.

Om du har spørsmål om varsling eller håndtering av varsler, ta gjerne kontakt med våre rådgivere.

For mer informasjon se: https://www.idrettsforbundet.no/tema/varsling/