Hopp til innholdet

Hva er diskgolf?

Du har kanskje vært nede på Vikhammerløkka og sett noen kaste noen runde disker etter noen metallkurver? Da er sjansen stor for at du har sett noen spille diskgolf.

Diskgolf er ikke så ulikt golf i prinsippene. I stedet for å bruke en kølle for å slå en ball, hiver man en disk. Og i stedet for et hull i bakken som det stikker opp et flagg fra, har man en metallkurv. Målet med spillet er imidlertid ganske likt. Man skal komme seg fra utkastfeltet til hullet, med færrest mulig kast. Og banene har, som i ballgolf, 18 hull.

Hvorfor kaller vi det ikke frisbeegolf tenker du kanskje? Vel, ordet Frisbee er egentlig et varemerke. Derfor har idretten internasjonalt blitt kjent som diskgolf. Men ganske mange kaller det frisbeegolf, og flere klubber som driver med diskgolf kaller seg for en frisbeeklubb. Idretten er i stor vekst, og har flere tusen utøvere rundt om i Norge.

De som spiller jevnlig, går gjerne rundt med et 20-talls disker i baggen. Forskjellige disker flyr forskjellig, og egner seg dermed for hulle med forskjellige lengder og hinder. Det finnes et par hovedteknikker for hvordan man kaster, men langt flere alternativer for hvordan man får disken fra der man står, og forhåpentligvis litt nærmere kurven.

Så hvor langt kan en slik disk fly? Vel, en som har spilt en stund hiver gjerne rundt 100m når som sin maks. De beste i verden, kaster gjerne 150-160 meter uten særlig problemer. Verdensrekorden er 338 meter, men den ble satt i ørken i sterk vind, der både vinden og stigende varmluft ga optimale forhold. Likevel et imponerende kast.

Fortsatt nysgjerrig på hva dette går ut på? Vel, ta nå gjerne kontakt med oss, så kan vi ordne så du får komme og prøve. Mange spillere er både villig til å låne bort disker og kunnskap slik at folk kan få prøvd idretten før de eventuelt kjøper seg noen egne disker. Idretten passer virkelig til alle, og du trenger ikke å ha drevet med noe idrett før for å kunne finne glede i å hive litt diskgolf. I diskgolf finner du alt fra de som bare samler et par venner for å spille en runde en finværsdag, til folk som lever av å spille profesjonelt. Trenger du en siste inspirasjon, sjekk gjerne ut videoene under, og så er det bare å ta kontakt. Vi håper å høre fra deg!