Hopp til innholdet

Da var klubbens andre sesong avsluttet og årets fem seriemestere er kåret. Nytt av året var det at vi hadde egen klasse for nybegynnere. Dermed ble vinneren her også viet litt større plass i samlebildet!

Årets seriemestere ble:

Nybegynner – Svein A. Skiri-Sørngård
Open – Fredrik Svebak
Open Dame – Kristin Dretvik Hultman
Master – Hans-Christian Ristad
Master Dame – Elin Leirvik

Deltakertallene per klasse

Det var mye spenning knyttet til hvordan den andre sesongen på Vikhammerløkka ville gå. Med pandemien så godt som over var tilbudet langt større til de som ville prøve andre ting, men likevel var det masse aktivitet på Løkka også i 2022. Openklassen ble den eneste konkurranseklassen med nedgang i antall utøvere. Kun 7 deltakere mot fjorårets 12. I begge dameklassene fikk fjorårets vinnere en konkurrent, og disse to tok stafettpinnen videre i Open Dame og Master Dame. I Masterklassen så man en liten økning med 8 deltakere mot fjorårets 6.

Nytt av året var en egen klasse for nybegynnere. Tiltaket var et direkte resultat av tilbakemeldinger om at det å konkurrere i Openklassen kunne oppleves som et litt stort hopp når man var helt ny. Allerede fra runde 4 spilt 18.04, var den første deltakeren på plass. Svein A. Skiri-Sørngård fikk sin debut, men måtte vente helt til runde 27, spilt 08.07, før han fikk litt konkurranse. Christian Mastermo fikk sin debut den runden, men spilte bare 6 runder før han valgte å ta steget opp til Openklassen. I runde 40 kom imidlertid tre nye inn i nybegynnerklassen. Kompisene Mats Letnes, Emil Holmen og Ola Sivertsen hadde vært på nybegynnerkurs, og var raskt klar for å prøve seg i seriespillet sammen. Det var litt for sent i sesongen til å rekke å gi Svein ordentlig konkurranse, men de tre fikk i alle fall prøvd seg litt mot hverandre.

I gjesteklassen ble det en tydelig nedgang i antall utøvere. 166 spillere gjestet serierundene i 2021, mens bare 104 gjester møtte opp i 2022. Noe av denne nedgangen kan nok tilskrives at mange erfarne spillere prøvde ut banen i 2021, men holder seg til konkurransebaner i 2022.

Vi gratulerer alle vinnerne og håper å se de, og mange flere i 2023!